Η Αμάντα Μιχαλοπούλου απαντά στα “ημερολόγια νευρώσεων”!

Σήμερα στην καθημερινή η Αμάντα Μιχαλοπούλου επιχειρεί να απαντήσει (και μου φαίνεται χωρίς να είμαι βέβαιος, να απολογηθεί και λίγο) στις επιθέσεις που δέχτηκε από την μπλογκόσφαιρα από την Πρωταπριλιά έως σήμερα με αφορμή το άρθρο της στην Καθημερινή εκείνης της μέρας.

Αντιγράφω κάτι που μου φάνηκε ενδιαφέρον και σίγουρα θα εγείρει ένα νέο κύμα σάτιρας κι ανταποδόσεων:

Στον νέο κώδικα δεοντολογίας για το Διαδίκτυο, που εισηγήθηκαν την περασμένη εβδομάδα ο Τιμ Ο’ Ρέιλι και ο Τζίμι Γουέλς της Wikipedia, επιχειρείται να εφαρμοστούν και στο Διαδίκτυο οι κανόνες της συμβατικά πολιτισμένης ανταλλαγής απόψεων. Στο άρθρο έξι συμβουλεύουν: «Ποτέ μην παλεύεις μ’ ένα γουρούνι. Λερώνεστε κι οι δύο, αλλά αυτό αρέσει στο γουρούνι».

Δεν θα παλέψω λοιπόν με το γουρούνι. Θα χρησιμοποιήσω απλώς το παράδειγμα του γουρουνιού-ποιητή που επιτίθεται άγρια επί του προσωπικού για να υπενθυμίσω αυτό που προσπάθησα, ανεπιτυχώς, να εκφράσω στο προηγούμενο σχετικό άρθρο: ότι οι ιστολόγοι δεν έχουν το ακαταλόγιστο, είναι αχανής κοινωνία γεμάτη ρόδα κι αγκάθια. Οπως στην ελληνική τηλεόραση, στους ελληνικούς δρόμους, στην ελληνική νύχτα, έτσι και στους Ελληνες μπλόγκερ συναντάς κάθε καρυδιάς καρύδι. Ευθείς ανθρώπους, ντροπαλούς, θρασύδειλους, κομπλεξικούς, φανατισμένους, προοδευτικούς, συντηρητικούς.

Να πω ότι παρότι ήμουν ο πρώτος που έγραψα για το προηγούμενο άρθρο της, συμφωνώ μαζί της για το ποιόν πολλών επιθέσεων που δέχτηκε. Δεν έχουν μόνο οι μπλογκερ το δικαίωμα να λένε τη γνώμη τους.

Το ποστ του ποιητή στο οποίο αναφέρεται η κα Μιχαλοπούλου πρέπει να είναι αυτό.

(Έφτιαξα κι ένα WTF (:Where is the Fire) πάνω στην αναζήτηση για το όνομα της κας Μιχαλοπούλου στο Technorati. Όσοι θέλετε, βλέπετε, ψηφίζετε, σχολιάζετε..)

7 thoughts on “Η Αμάντα Μιχαλοπούλου απαντά στα “ημερολόγια νευρώσεων”!

 1. Pingback: Metablogging.gr » Περισσότερο από μπλογκ

 2. Oneiros

  Εμένα πάλι, σε μιά πρώτη ανάγνωση μου φαίνεται ότι η Αμάντα κατάφερε να γίνει η Kathy Sierra της ελληνικής μπλογκόσφαιρας με δυό καλοσχεδιασμένες παρεμβάσεις. Ας μην παραβλέπουμε και το γεγονός της φιλίας της Sierra με τον Tim O’Reilly, ο οποίος διαθέτει -όχι αναίτια- μεγάλη δύναμη στις ψηφιακές κοινότητες πρακτικής της πληροφορικής στις ΗΠΑ.

 3. Rodia

  Αναρωτιέμαι γιατί να μην ενδιαφέρομαι για αυτή την κυρία δημοσιογράφο… Είμαι καλα γιατρέ μου;.. Πάσχω από αδιαφορίτιδα μήπως;
  Αμα θέλει να με αμφισβητήσει, ε, ας περάσει απ’ το μπλογκ μου! 🙂

 4. nikan

  @Oneiros Και να ήταν μπλόγκερ όπως η Kathy Sierra τουλάχιστον! Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο συχνά έμφανίζεται το όνομά της στις μηχανές αναζήτησης.

  @Rodia Το θέμα δεν είναι η δημοσιογράφος/συγγραφεας. Είναι πέρα από αυτήν καθώς με την πρώτη επιφυλλίδα εκφραζόταν μια λάθος αντίληψη. Και σ’ αυτήν πιστεύω αντιτάχτηκε η κρίνουσα μπλογκόσφαιρα. Γιατί αρκετές αντιδράσεις ήταν απλώς για να είναι. Η συνέχεια (δεύτερη επιφυλλίδα) είναι απλώς αντιπαράθεση ανευ ουσίας.

 5. Rodia

  Με συγκρατεί η σκέψη ότι η εφημερίδα πιθανότατα να ενισχύει το θέμα ΓΙΑ ΝΑ πουλάει. Δεν μου αρέσει να βρίσκομαι σε ρόλο μεσάζοντα γενικά, για τούτο προσπαθώ να κρατώ αποστάσεις -όσο γίνεται δλδ. 😉

 6. Oneiros

  Πριν ακόμα και την Κάθυ, υπήρξε η Rebecca Blood, που έβγαλε βιβλίο τον κώδικα δεοντολογίας που προσπάθησε να επιβάλλει στους bloggers, αφού πρώτα κι αυτή τους σνόμπαρε. Όσο τσιμπάμε, τόσο θα πουλάνε οι αλεξιπτωτιστές snipers.

Comments are closed.