Ένα μπλογκ καταβαραθρώνει τη μετοχή της Apple

Ο λόγος που δημοσιεύουμε αυτή την ιστορία, είναι γιατί συνιστά απόδειξη της δύναμης που έχει το νέο μέσο, ακόμα και στην αρνητική του διάσταση.

Η ιστορία (τις λεπτομέρειες της οποίας μπορείτε να βρείτε σε πολλές μεριές στο διαδίκτυο, εγώ την διάβασα στο TechCrunch) έχει ως εξής: ένα email, που υποτίθεται ότι είναι εσωτερικό mail της Apple και που λέει ότι θα καθυστερήσει η κυκλοφορία του i-Phone, φτάνει στο Endgadget, το οποίο θεωρεί την πληροφορία ‘χρυσή’  και τη δημοσιεύει. Αμέσως η μετοχή της Apple πέφτει αφαιρώντας από τη χρηματιστηριακή της αξία το γιγάντιο ποσό των 4δις Δολλαρίων.

Η όλη ιστορία, μέχρι να αποκαλυφθεί η απάτη κρατάει μόνο 26 λεπτά, αρκετά όμως για να χαθούν περιουσίες ή να χτιστούν καινούργιες (γιατί προφανώς αυτοί που σκαρφίστηκαν την απάτη αγόρασαν). Η ταχύτητα του νέου μέσου έχει εκθειαστεί πολλές φορές. Εδώ ήταν πάνω από το επιτρεπόμενο όριο και … κατέληξε σε δυστύχημα.

 

1 thought on “Ένα μπλογκ καταβαραθρώνει τη μετοχή της Apple

  1. kbee

    Αυτό δείχνει πόσο μεγάλη δύναμη έχουν αποκτήσει τα μπλογκς:
    Πράγμα που είναι καλό και κακό!

    Θυμάμαι πριν λίγο καιρό είχα διαβάσει κάπου για μια ψευδή καταγγελία που είχε κάνει ένα μπλογκ για κάποιο πρόσωπο και αμέσως βγήκαν άλλοι μπλόγκερς και αποκάλυψαν την αλήθεια.

Comments are closed.