Οικολόγοι Geeks

Climate Savers Computing
Αν σας λέγαν ότι το κομπιούτερ που κάθεστε μπροστά του μολύνει το περιβάλλον, πιθανόν να χαμογελούσατε ειρωνικά. Θα το αποδεχόσασταν  αν πρόκειτο  για το αυτοκίνητό σας ή για κάποιο αεροζόλ. Αλλά το PC;;

Λοιπόν ξανασκεφτείτε το. Αν μη τι άλλο οι γίγαντες της πληροφορικής το πιστεύουν. Βασικά τα κουμπιούτερ σπαταλούν τη μισή από την ενέργεια που τους προσδίδεται. Κάντε τον πολλαπλασιασμό: 1δις υπολογιστές το 2008 με 300 Watt τροφοδοτικό (με επιεική υπολογισμό) αποφορούν ισχύ 30 GigaWatt. Η μισή απ’ αυτήν την ισχύ σπαταλάται κι άρα τα καύσιμα που κάηκαν για να την δημιουργήσουν απλώς επιβαρύνουν το περιβάλλον με διοξείδιο και θερμαίνουν τον πλανήτη.

Γι αυτό και μια ομάδα από μεγάλες εταιρείες (όπως η Google, Intel, Dell, EDS, EPA, HP, IBM, Lenovo, Microsoft, το Wildlife Fund κ.α.,  η πλήρης λίστα εδώ) υποστηρίζουν μια πρωτοβουλία με το όνομα Climate Savers που σκοπό έχει να προωθήσει μέτρα που θα μειώσουν αυτή τη σπατάλη.

Κι εμείς τι μπορούμε να κάνουμε; Να κοιτάμε τα άστρα! Όχι του ουρανού αλλά αυτά του ειδικού σήματος που πιστοποιεί ότι οι υπολογιστές που προτιθέμεθα να αγοράσουμε τηρούν τις προδιαγραφές που θέτουν οι Climate Savers. Περισσότερα εδώ.

Powered by ScribeFire.