Καλώς τα παιδιά!

Εξελίξεις στη μπλογκόσφαιρα! Στη γειτονιά άρχισαν να αγοράζουν ‘οικόπεδα’ και κάτοικοι άλλων προαστίων (τζακιών καλύτερα;). Ο λόγος για το νέο ομάδικό μπλογκ Eνός λεπτού μαζί που άνοιξε με πρωτοβουλία της Ντόρας Μπακογιάννη.
Ναι, ακούσατε καλά. Έχουμε υπουργό με μπλογκ!
Το μπλογκ δανείζεται τον τίτλο του από την ποιητική συλλογή της Κικής Δημουλά, “Ενός λεπτού μαζί” και φιλοξενεί απόψεις διαφόρων (μέχρι στιγμής) επωνύμων.
Αφορμή ήταν ένα συμπόσιο της 12ης Ιουλίου που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της ΚΕΝΕΠ Παύλου Μπακογιάννη με 35 συμμετοχές από ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών.

Κεντρικός προβληματισμός του συνεδρίου, και του μπλογκ εφεξής,: Ελλάδα 2007… και μετά:Τι θα κρατούσα; Τι θα άλλαζα;
Υποτίθεται πως μπορούν να συμμετάσχουν όλοι. Και λέω υποτίθεται γιατί είμαι περίεργος πόσο αιρετικές απόψεις μπορεί να φιλοξενήσει αυτό το μπλογκ.

Έχω να κάνω μερικές παρατηρήσεις σχετικά με τα κείμενα και τις απόψεις. Στο footer του μπλογκ υπάρχει μιά ένδειξη  Copyright © 2007 Ενός Λεπτού Μαζί. Ποιος εν προκειμένω έχει το copyright; Η υπουργός; Ο καθένας που συμμετέχει για τα δικά του; Αν εγώ στείλω κείμενο, ποιος έχει το copyright. Πιθανώς από νομική άποψη να είμαι οφσάιντ κι αυτά τα ζητήματα να είναι λυμμένα, αλλά γιατί copyright; Θέλουμε(νε) να αποτελέσει το μπλογκ βήμα δημόσιου διαλόγου; Γιατί να μην μπορώ να αναδημοσιεύσω μια τοποθέτηση; Μπορεί να φαίνεται ψείρισμα αυτή η γκρίνια, αλλά στοχεύει αλλού: Όταν βγαίνεις στη μπλογκόσφαιρα και καλείς σε διάλογο, αυτά έχουν τη σημασία τους. Δίνουν ένα στίγμα. Κι αυτό το “κλειστό” στίγμα δεν είναι ότι καλύτερο για ένα νέο άνοιγμα.

Προβληματισμούς και σχόλια έγραψε κι ο Στάθης Χαϊκάλης, απ’ όπου και πήρα είδηση το σχετικό μπλογκ, κι ο Νίκος Δήμου που συμμετείχε και στο συμπόσιο.

8 thoughts on “Καλώς τα παιδιά!

 1. Nikos

  Δε νομίζω ότι πρόεπειται για κανονικό μπλογκ – εκτός αν το μετεξελίξουν. Περιέχει τις απαντήσεις από την πρόσφατη μάζωξη “προσωπικοτήτων” που έκανε η Ντόρα. Περισσότερα στο doncat

 2. nikan

  @Nikos Στο μπλογκ λέει: “Σε αυτό τον προβληματισμό μπορείτε να συμμετάσχετε όλοι, καταθέτοντας την άποψή σας στο blog. Με το δικό σας λεπτό. Τις δικές σας 150 λέξεις που θα φωτίσουν ένα από βασικά ερωτήματα που μας θέτει η συνείδησή μας ως πολίτες:”
  Αυτό εγώ το ερμηνεύω σαν πρόσκληση για συμμετοχή στο μπλογκ κι όχι απλώς για σχολιασμό.

 3. underinformation

  Αλλο τιτλο επρεπε να εχει το τζακουζιμπλογκ
  2007 …Μετα απο τις τρεις οικογενειες που κυβερνανε την ελλαδα τι λαος θα μεινει για να κυβερνηθει???

 4. Nikos

  Nikan, εμένα αυτό μου κάνει κάτι σε φόρουμ.

  Σε ένα μπλογκ γράφει κάποιος άνθρωπος ή μια ομάδα ανθρώπων, και φέρουν και την ευθύνη για όσα γράφουν.

  Το “μπείτε όλοι και γράφτε”, δεν ξέρω….

 5. yorgos

  Κι εγώ δε θα το έλεγα ομαδικό blog. Απλά χρησιμοποίησαν wordpress για να φτιάξουν ένα συμπαθητικό και ψιλοδιαδραστικό archive της εκδήλωσης. Ως εκεί όμως (για την ώρα τουλάχιστον).

  Χωρίς διάθεση μομφής, αν ήμουν ένας από τους 35, θα με ενοχλούσε αυτό το ιντερνετικό archive να γίνεται spun ως “είσοδος της Ντόρας στη μπλογκόσφαιρα”

 6. Pingback: Πολιτικό blog » Blog Archive » Ενός Λεπτού μαζί

 7. Pingback: Πολιτικό blog » Ενός Λεπτού μαζί

 8. Pingback: Πολιτικό blog » Ενός Λεπτού μαζί

Comments are closed.