Η Τουρκία μπλοκάρει το WordPress.com;

Διαβάζω στο μπλογκ του Matt Mullenweg πως όσοι από την Τουρκία προσπαθούν να επισκεφτούν το WordPress.com βλέπουν το ακόλουθο μήνυμα:

Access to this site has been suspended in accordance with decision no: 2007/195 of T.C. Fatih 2.Civil Court of First Instance.

Κι ο Matt ρωτάει για συμβουλές πως να το ξεπεράσουν.

Σκέφτομαι πως στα παράλια της Τουρκίας πιθανόν να ‘πιάνουν’ σήμα των ελληνικών εταιρειών κινητής. Δεν έχουν λοιπόν οι Τούρκοι που ασφυκτιούν παρά να κάνουν μια βόλτα σ’ ένα νησί μας, να πάρουν μια σύνδεση data από τις κινητές μας και να σερφάρουν (πιο) ελεύθερα…

(Matt, in case you read this, I am suggesting here that the Turks living near the Aegean, should open an account in one of the Greek mobile operators and surf the web through them. I think it would work).

5 thoughts on “Η Τουρκία μπλοκάρει το WordPress.com;

 1. cheaplog

  Ερμμμ.. πιστεύω ζήτησαν καμιά πιο.. τεχνική και εφαρμόσιμη βοήθεια :p

  Κι έτσι κι αλλιώς θέμα DNS είναι, είναι πια πασίγνωστο από τότε που είχαν μπλοκάρει το YouTube. Οπότε απλά όποιος θέλει βάζει κανέναν από τους άπειρους ανοιχτούς DNS servers ή ακόμα απλότερα χρησιμοποιεί IP. Ένα ping μου ‘δωσε: 72.232.101.43, problem solved.

 2. nikan

  @cheaplog Το ότι είναι θέμα DNS δεν ήταν γνωστό όταν έγραψα το ποστ (το επιβεβαίωσαν οι χρήστες από Τουρκία στα σχόλια στον Matt). Θα μπορούσε να είναι IP ban. Καταλαβαίνω ότι η πρόταση δεν είναι πολύ πρακτική αλλά είναι πιο μόνιμη από τη χρήση άλλου DNS γιατί αν οι λογοκριτές βρουν ότι υπάρχει αυτή η διέξοδος, θα αλλάξουν τον τρόπο κοψίματος.
  Γενικά όλες οι τεχνικές λύσεις δεν είναι για το μέσο χρήστη ο οποίος μάλλον θα υποφέρει τη λογοκρισία, εξ ου κι η δική μου.

 3. philos

  Εγώ το έμαθα από τα clipmarks, και συγκεκριμένα από την δημοσίευση ενός Τούρκου blogger. Αν διαβάσετε τα σχόλια θα πάρετε μια ιδέα για το τι παίχτηκε (ένα site που υποστήριζε το PKK) και το κλείσιμο έγινε με απόφαση δικαστηρίου, όμοια με εκείνη που είχε γίνει για το youtube πριν λίγο καιρό.
  Διαβάστε επίσης και το ποστ του Invictus, του Τούρκου blogger που μιλάει για μια αυξανόμενη αντίδραση ενάντια στην απόφαση της Τουρκικης κυβέρνησης

 4. Rodia

  Τι θα γίνει; Δεν βλέπω κινητοποίηση για το θέμα. Μήπως εμποδίζει ο “εθνικός” παράγοντας;
  ..και τα αγγλικά μου είναι κάτω του μετρίου γμτ..

Comments are closed.