Πόσες συγκεντρώσεις έγιναν;

Εκτός από την Αθήνα και τη Θεσαλλονίκη (για τις οποίες οι αριθμοί των συγκεντωμένων ήταν 10χιλ. και 1000 αντίστοιχα) έγιναν κι άλλες συγκεντρώσεις ανά την Ελλάδα. Πόσες και που; Γιατί δεν γράφονται σχετικά ποστ; Η σύγκέντρωση που είχε αναγγελθεί για την Πάτρα, έγινε;Το μόνο που έχω βρει είναι για τη συγκέντρωση στο Ναύπλιο (120 άτομα) και στο Ηράκλειο (από αναφορά του in.gr την οποία έχουν κάνει copy paste αρκετοί bloggers).Γιατί βαυκαλίζομαι, θα ρωτήσετε.

Γιατί όσο το θέμα των κινήσεων των μπλογκερ παραμένει Αθηναϊκό ζήτημα, κάνουμε μια τρύπα στο νερό.
Δεν ακουγόμαστε εκεί που πρέπει να ακουστούμε. Αν έχουμε κάποια στοιχεία προσεγγιστικά για συγκεντρώσεις, μπορούμε να δούμε σαν ποσοστό, τι σημαίνουν για τις τοπικές κοινωνίες.

Άσε που από μια πρόχειρη σύγκριση, φαίνεται πως η Αθήνα κοιμάται:

 • Αθήνα, 5 εκ. μαζεύει 10χιλ. ανθρώπους, δηλ. ποσοστό 0,2%,
 • Θεσ/νίκη με 1,5 εκ. είναι 0,066%, δηλαδή μικρή επιτυχία.
 • Ναυπλίο, σε πληθυσμό 14χιλ. 120 άτομα είναι 0,85%, μεγαλύτερη επιτυχία από την Αθήνα.

Όσοι έχετε στοιχεία, γράψτε κάτι ή αφήστε σχόλιο.

Update 1: Χάρι στην Lia έχουμε την πληροφορία για το ποστ του Σ. Παπανώτα για την συγκέντρωση στη Λάρισα, εδώ. Και τον αριθμό των 50 για την Κοζάνη (50χιλ έχει ο Καποδιστριακός δήμος, άρα μιλάμε για 0,1%).

Update 2: Ο ίδιος ο Παπανώτας μας πληροφορεί ότι στη Λάρισα μαζεύτηκαν 250 άτομα (στις 112χιλ της πόλης είναι ποσοστό 0,22%).

Ο coolplatanos μας λέει για 50 άτομα στη Θήβα (στις 19,5 χιλ. είναι ποσοστό 0,25%).
Κι η Ψιλικατζού μας παραπέμπει στον Δ. Ρουσουνέλο που αναφέρει συγκέντρωση και στη Μύκονο.

Update 3: Κι η συγκέντρωση στην Κέρκυρα 40 άτομα, μας λέει ο Δημήτρης ενώ τη συγκέντρωση του Ναυπλίου την ανεβάζει στα 250 ο Stefan.

7 thoughts on “Πόσες συγκεντρώσεις έγιναν;

 1. lia

  papanotas.wordpress.com/2007/08/30/larisygkentrosi/
  για την Λάρισα και περίπου 50 ατομα στην Κοζάνη

 2. xpsilikatzoy

  Απ΄ότι ξέρω, έγινε και στην πλατεία Μαυρογένους (νομίζω) στην Μύκονο. Γράφει γι΄αυτό (+ φωτο) ο Δημήτρης Ρουσουνέλος (www.olastakarvouna.blogspot.com)

  kissez

 3. coolplatanos

  Εγινε συγκέντρωση και στη Θήβα με 50 άτομα και είχε προαναγγελθεί και για το Βόλο, αλλά δεν ξέρω πόσοι συγκεντρώθηκαν. Πάντως και για γεγονότα παγκόσμια σε global διαδηλώσεις μη νομίζετε ότι η αναλογία των ποσοστών συμμετοχής είναι μεγαλύτερη…

 4. stefan

  Στο Ναύπλιο ,όπου συμμετείχα , έχω την εκτίμηση πως ο κόσμος ήταν τουλάχιστον 250 με 300 άτομα, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες εδώ (οι δυο μεριές μια μεγάλης πλατείας) το σημαντικό ηταν ότι ο κόσμος αυτός έμεινε για πανω απο 2 ώρες στη συγκέντρωση.

 5. Pingback: Μαύρο το Σύνταγμα « ΠΑΡΑΦΩΝΙΑΔΕΣ . . .

Comments are closed.