Ευχαριστίες προς bloggers

Άλλο ένα καθυστερημένο (το πήρα στις 5/9). Από την εθελοντική οργάνωση «Έλληνες ενεργοί πολίτες» που το Σάββατο 1/9 μάζεψε βοήθεια και την πήγε στους πυρόπληκτους, μου ήρθε το ακόλουθο μήνυμα:

Παρακαλούμε πολύ να διαδώσετε τις ευχαριστίες μας για όλα και στους υπόλοιπους bloggers γιατί αυτό που έκαναν ήταν πολύ μεγάλο και δυνατό.
Στις φωτογραφίες βλέπετε στιγμές από τη συγκέντρωση της βοήθειας το Σάββατο, δύο πρόβατα που προσπαθούν να φάνε καμμένα φύλλα και στο ένα είναι καμμένο το τρίχωμά του, στο δρόμο για τη Μάκιστο, και το σημείο όπου βρέθηκαν νεκροί, η μητέρα με τα τέσσερα παιδιά της, λίγο έξω από τα χωριά Αρτέμιδα και Μάκιστος.
Ενα είναι σίγουρο: το τι καταστροφή έχει συμβεί σε αυτες τις περιοχές δεν περιγράφεται ούτε με λέξεις, ούτε με εικόνες,
Είχαμε σκοπό την Κυριακή μόλις παραδώσουμε τη βοήθεια να επιστρέψουμε στην Αθήνα, δεν μπορείς να φύγεις όμως έτσι εύκολα.
Θες να δεις τα πάντα, να μιλήσεις με όλους τους κατοίκους σε όλους τους οικισμούς, να αφουγκραστείς τον πόνο τους αλλά και τον φόβο τους για την επόμενη μέρα, για τον πιθανό μαρασμό από κατοίκους, αλλά και να θαυμάσεις την αξιοπρέπεια, την ποιότητα και το ήθος αυτών των ανθρώπων.
Τελικά επιστρέψαμε εχθές με τη σιγουριά ότι πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε πράγματα για αυτούς τους ανθρώπους και μετά τις εκλογές, και μετά που θα σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας.
Θα μπορούσα να γράψω πάρα πολλά. Δε θέλω όμως.Απλά θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα τους για όσο χρειαστεί.