Επ! Τι θέλει ο ΄κύριος’ εδώ;

ininsyncΚοιτάω κατά καιρούς τη λίστα με τα 100 δημοφιλή μπλογκ του Sync (ξέρω, ξέρω, υπάρχουν αντιρρήσεις για το ‘δημοφιλή’, αλλά so what?). Στην τελευταία ματιά με περίμενε μια μικρή έκπληξη. Το in.gr (ένα feed του τουλάχιστον) φιγουράρει μέσα στη λίστα! Προφανώς, όποιο site διαθέτει feed, από τεχνική άποψη δεν διαφέρει από ένα blog και μπορεί να καταχωρηθεί στο sync. Από άποψη ουσίας όμως τι γυρεύει εκεί; Κανείς δεν έχει ‘κάτοχυρώσει’ το feed βέβαια, πράγμα που με οδηγεί σε δύο εκδοχές για την παρουσία του:

α.Είναι μια μαρκετίστικη ενέργεια αλλά που δεν θα ‘πρεπε να είναι αποδεκτή από το sync. Γιατί, αν μη τι άλλο, δίνει αφορμή για μια πρακτική που θα αλλοιώσει τη φύση του aggregator. Φανταστείτε το κάθε ειδησεγραφικό site που διαθέτει feed να γράφεται στο sync. Σε λίγο δεν θα βλέπουμε τίποτ’ άλλο.
β.Είναι ένα είδος ‘feed bombing’ για να ακυρώσει την ουσία του aggregator και της λίστας, πράγμα που επίσης δεν θα ‘πρεπε να είναι αποδεκτό.

  Βέβαια, υπάρχει πάντα κι η εκδοχή να είναι απλώς κάποιο τεχνικό σφάλμα, πράγμα που ενισχύεται από την παρακάτω εικόνα:

  inrank

  Όπως και να ‘χει ας το κοιτάξουν τα παιδιά του sync.

  9 thoughts on “Επ! Τι θέλει ο ΄κύριος’ εδώ;

  1. Kostis

   Νίκο, η αλήθεια είναι πως αυτό ήταν (αόριστος: διορθώθηκε) ένα τεχνικό λάθος, μία παράλειψη στο query.
   Σχετικά με τις απορίες σου, στο sync προστίθενται καθημερινά περί τα 100 νέα rss, τα περισσότερα απο τα bots, ορισμένα και από τη φόρμα εισαγωγής. Η φόρμα πολλές φορές βομβαρδίζεται από άσχετα, με τα blogs, feeds. Κάποια μας ξεφεύγουν όπως αυτό για παράδειγμα. Δεν ξέρω ποιος το πρόσθεσε και για ποιον λόγο. Σε αρκετές περιπτώσεις γίνεται για διαφημιστικούς λόγους από portals και forums που δινουν rss feed και προσδοκούν σε traffic.

   Το φιλτράρισμα όπως καταλαβαίνεις είναι μία δύσκολη δουλειά και σε ευχαριστούμε για την επισήμανση!

  2. Rodia

   A propos, ti trexei me to buzz..? Molis prin 2′ dokimasa na episkeftw kai emfanizei avto:
   “SQL/DB Error — [
   Error selecting database mpaz!
   Are you sure it exists?
   Are you sure there is a valid database connection?”
   ..eimai sto dromo kai den exw xrono na psaxnw gia e-mail tou yorgou..

  3. nikan

   @kostis Ωραίος. Ξέρεις θα μπορούσα απλά να σου είχα στείλει ένα μέηλ αλλά τεστάρω και την αναγνωσιμότητα του μπλογκ έτσι 😀

   @Rodia θα μας τρελάνεις! Δεν έχεις καιρό να βρεις το μέηλ του Γιώργου γιατί είσαι στο δρόμο κι έχεις καιρό να γράφεις comment σε μπλογκ?????
   Εν πάσει περιπτώσει, θα έχει πέσει η βάση, δεν είναι τραγικό.

  4. Kostis

   ναι νίκο, το ξέρω! Το blog σου έχει αναγνωσιμότητα ούτως ή αλλως !! Και η επικοινωνονία από τα δημόσια “κανάλια” έχει το “γούστο” της όμως 🙂

  5. Rodia

   Ναι, έτσι είναι. Το metablogging.gr έχει μετατραπεί σε στέκι!
   (αν δεν το έχεις εννοήσει ακόμα) 😉

  6. nikan

   @Rodia Να αρχίσω να συχνάζω τότε 😀
   Αλλά, πέρα από τ’ αστεία, τι εννοείς ‘στέκι’;

  7. Rodia

   Ενα τόπο συνάντησης εννοω. Ενα μέρος όπου λίγο πολύ γνωρίζεις ποιους περίπου θα συναντήσεις εκεί πέρα και τι περίπου συζητιέται -γενικά. Νομίζω ότι αυτό είναι το ποθούμενο από καθένα μας κι εσύ το πέτυχες! 🙂 Εχω την εντύπωση ότι δεν είναι τόσο τα θέματα που ανεβαίνουν αλλά κυρίως η διάδραση που προκαλείται. Λύνονται απορίες, τίθενται σοβαρά ερωτήματα, δίνονται σοβαρές απαντήσεις (μη παρεξηγείς.. και ένα “δεν ξέρω” μπορεί να είναι εξίσου σοβαρό με μια επισταμένη ανάλυση) γενικά, νομίζω ότι ο τόπος αυτός είναι σαν ένα σταυροδρόμι όπου όλα συμβαίνουν και από όπου όλοι περνούν.
   Καλές γιορτές τώρα, καλά να περνάτε όλοι, (συνεχίζω να) ταξιδεύω βόρεια και δεν ξέρω πότε θα ξανασταματήσω για να γράψω λέμε… 🙂

  8. Oneiros

   Καλές γιορτές Ροδιά, καλά να περάσεις όπου πας κι ευτυχισμένο το ’08.

  Comments are closed.