Νέα εποχή για το blogz.gr

Blogz | Search Engine & Best Posts!

Η παλιά μηχανή αναζήτησης blog (:Google Custom Search Engine) κι ο ομώνυμος aggregator, προσωπικά project του Στέφανου Καράγκου, μετενσαρκώνονται με τη βοήθεια του drupal σε ένα social bookmarking, blog community, blog discovery site (δεν ξέρω αν εξάντλησα την περιγραφή) αρκετά στ’ αχνάρια του Foracamp. Χωρίς πολύ περιεχόμενο ακόμα, φιλοδοξεί σταδιακά να συμπληρώσει το τοπίο. Mετά την εξαφάνιση των περισσότερων aggregator που φάνηκαν πέρσι τέτοια εποχή, των social bookmarking sites που είχαν ανάλογη μοίρα, και μετά την μετεξέλιξη του Sync, φαίνεται πως έχουμε ένα νέο γύρο προσπαθειών χτισίματος πάνω στην πολύ πιο μεγάλη και πιο πλούσια σφαίρα των ελληνικών social media.

Το ανανεωμένο blogz.gr είναι a far cry από τον πρόγονό του σε σχεδιασμό και λειτουργικότητα (βοηθάει πολύ το drupal το οποίο ο Στέφανος ‘σπρώχνει’ όσο μπορεί).

Η διαδικασία εγγραφής στο site (που είναι η διαδικασία του drupal) ίσως αποθαρρύνει κάποιους νέους χρήστες γιατί ζητάει αρκετά στοιχεία (όχι υποχρεωτικά τα περισσότερα).

Η υποβολή προτεινόμενων ποστ, γίνεται με web φόρμα του site μόνο προς το παρόν, αλλά φαντάζομαι ότι αυτό θ’ αλλάξει σύντομα και θα δούμε τα γνωστά κουμπιά που θα ενσωματώνονται στα post (και που μάλλον θα περιλάβω και στο metamarks). Αυτός που υποβάλλει ένα link, μπορεί και να το ψηφίσει, αλλά η ενέργεια είναι διακριτή κι όχι αυτόματη όπως στο π.χ. στο buzz.

Εκτός από ποστ, μπορεί κανείς να εισαγάγει ένα event (άλλο ένα μοντουλάκι του drupal) κάτι που πραγματικά θα ήταν χρήσιμο αν καταφέρει να συγκεντρώσει τις περισσότερες εκδηλώσεις και δραστηριότητες της μπλογκόσφαιρας.

Ενδιαφέρουσα λειτουργία επίσης η απεικόνιση των χρηστών σε Google Map. Αυτό σε μεγάλη κλίμακα θα μπορούσε να δώσει πολλές δημογραφικές πληροφορίες για τους bloggers.

Και βέβαια, τέλος, υπάρχει η παλιά μηχανή αναζήτησης.

Άλλο ένα social bookmarking από μόνο του δεν θα είχε νόημα στην ρηχή ελληνική μπλογκόσφαιρα. Να δούμε αν με τις συμπληρωματικές λειτουργίες αποκτήσει. Καλή επιτυχία.

4 thoughts on “Νέα εποχή για το blogz.gr

 1. Stefanos Karagos

  Νίκο να’σαι καλά για την παρουσίαση κ τις παρατηρήσεις.
  Το Blogz χρειάζεται ακόμη αρκετές βελτιώσεις οι οποίες στον ελεύθερο χρόνο μας [υπάρχει ακόμη?] ελπίζω να γίνουν σύντομα.

  Αν μη τι άλλο το παλεύουμε 🙂

 2. Pingback: Το blogz.gr στο metablogging.gr | blogZ.gr

 3. Σ.Κ.

  Πολύ μου αρέσει αυτή η μετεξέλιξη. Επιτέλους γίνονται εξαιρετικά χρήσιμα και το Blogz και το Sync. Το Sync ξεκίνησα ήδη να το χρησιμοποιώ. Το Blogz θα περιμένω λίγο ακόμα να αποκτήσει περιεχόμενο. Με τη δική μας υποστήριξη και με λίγη ακόμα δουλειά θα γίνει άλλο ένα εξαιρετικό εργαλείο. Αυτά τα εργαλεία είναι απαραίτητα για να αρχίσει να ξεχωρίζει ο χρυσός από τα σκ*** της blogόσφαιρας και για να προσεγγίσουμε στο χώρο ακόμα περισσότερους χρήστες και αναγνώστες. Νομίζω είμαστε σε καλό σημείο…Χαίρομαι πολύ γι’αυτές τις προσπάθειες.

 4. nikan

  @Σ.Κ. Ναι, και σηκώνεται κι ο πήχυς για τους επίδοξους μιμητές. Οψόμεθα.

Comments are closed.