Διαρροές για νομοθετική ρύθμιση: γύρος 3ος

Να δούμε μέχρι πότε θα παίζεται αυτό το παιχνίδι: στο Βήμα σήμερα υπάρχει άρθρο που υπογράφει ο Δ. Γαλάνης, με θέμα νομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης ειδικά για τα μπλογκ. Αντιγράφω:

Το νομοσχέδιο για τους bloggers είναι σύμφωνα με πληροφορίες εντελώς διαφορετικό και αν πάρει την οδό για ψήφιση θα αποτελέσει μια παγκόσμια πρωτοτυπία για τη χώρα μας, αφού η Ελλάδα θα είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που θα έχει σχεδιάσει ένα νομοσχέδιο ειδικά για τους bloggers.

Το νέο σχέδιο νόμου, σύμφωνα με πληροφορίες, θα δίνει τη δυνατότητα σε όποιον αισθάνεται ότι θίγεται από δημοσίευμα ιστολογίου να καταφεύγει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και να ζητεί την αποκάλυψη της ταυτότητας του ιστολόγου, προκειμένου στη συνέχεια να ασκήσει διώξεις ανάλογα με την περίπτωση.

Οπως διαβεβαιώνουν πηγές από το υπουργείο Δικαιοσύνης, η κυβέρνηση δεν προτίθεται προς το παρόν να προσθέσει στο σχέδιο νόμου διατάξεις που θα αντιμετωπίζουν τα ιστολόγια ως μέσα ενημέρωσης, ούτε πρόκειται με βάση τον νέο νόμο να υποχρεώνονται τα ενημερωτικά ιστολόγια να αναρτούν την ταυτότητα των διαχειριστών τους.

Θεωρώ επιεικώς ξεφτίλα και τον τρόπο που επικοινωνείται το όλο θέμα και την μεθόδευση καθαυτή. Αν είναι δυνατόν, δηλαδή, να είναι μείζον θέμα για την ελληνική κοινωνία και την κυβέρνηση η συκοφάντηση από το διαδίκτυο που να απαιτεί νομοθετική ρύθμιση που δεν έχει αντίστοιχη πουθενά αλλού στον κόσμο.

No pasaran.

11 thoughts on “Διαρροές για νομοθετική ρύθμιση: γύρος 3ος

 1. Pingback: ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ BLOGS | exeisminima.gr

 2. Vagelis

  Είναι άλλη μια απόδειξη ότι κάτι είναι πολύ σάπιο… και όπως πάντα το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι!

  Ο έλεγχος των μέσων μαζικής ενημέρωσης είναι ο στόχος καθεστωτικός, μήπως έχουμε πολύ ανοχή τελικά ;

 3. SebKom

  Δε χρειάζεται πρώτα να οριστεί ο blogger; Ποιός είναι blogger, όποιος χρησιμοποιεί blogspot ή wordpress; Θα πάμε σε MovableType ή TypePad, σιγά τα ωά!

 4. nikan

  @Vagelis Μάλλον έχουμε πολύ ανοχή…

  @SebKom Δεν νομίζω ότι ο ορισμός του ποιός είναι μπλογκερ θα γίνει βάσει πλατφόρμας που χρησιμοποιεί. Υπάρχουν ευρύτεροι ορισμοί που συμπεριλαμβάνουν όλες τις πλατφόρμες. Δεν την ‘κάνουμε’ έτσι εύκολα

 5. Oneiros

  Σιγά μην οριστούν και διαφορετικές ποινές ανάλογα με τι πλατφόρμα χρησιμοποιεί ο καθείς!
  (blogspot: 6 μήνες στη Μακρόνησο, WordPress: waterboarding στη ΓΑΔΑ κ.ο.κ)
  Οι “ψυχολογικές επιχειρήσεις” τέτοιου τύπου κ*τ*πτ*στ*ς, και νομίζω πλέον ότι η δ**πλ*κ* είναι φ*ν*ρ* (δείγμα δωρεάν, για να δείτε τι θα σημαίνει ελεύθερη έκφραση από δω και μπρος).

 6. Pingback: Νόμε, νόμε, πού είσαι νόμε; « Banshee Ride

 7. Rodia

  Εντυπωσιακο ειναι το οτι ενα σχεδιο Νομου βασιζεται ΚΑΙ στη περιπτωση “πρες-γκρ”. Θα φταιω αν υποθεσω οτι αυτο το συγκεκριμενο μπλογκ ηταν στημενη υποθεση;
  Γιατι μεχρι σημερα δεν ειχαμε ξεχωριστους νομους π.χ. για κοτοκλεφτες, μπουγαδοκλεφτες, κλπ;
  Στο φιναλε, αν καιγεται καποιος να κανει μηνυσεις, ε, ας τις κανει “κατα αγνωστων”. Πρωτη φορα θα ειναι;

 8. Pingback: Κλείστε την τρύπα, μπάζει « We are not alone

 9. Pingback: Μπλογκονόμος: οι "διαρροές" συνεχίζονται - Αστέρης Μασούρας

 10. KiTaSuMbA

  @nikan
  Υπάρχουν πάντα τρόποι να αμυνθεί κανείς απέναντι σε τέτοιες «παιδαριώδεις» προσπάθειες ελέγχου της έκφρασης του λόγου. Υπάρχει το tor network, ο privoxy, ανώνυμοι proxies και routers, πληθώρα εφαρμογών για κρυπτογράφηση – ακόμα και για στεγανογραφία μπορεί κανείς να βρει κάποιες λύσεις.

  Αυτός είναι φυσικά και ο λόγος που καμία ανεπτυγμένη χώρα δεν έχει προχωρήσει στην δικιά μας διαρρεόμενη / φημολογούμενη (προς το παρόν;) πρωτοπορία και όχι βέβαια η προσήλωση σε πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα. Εκτός βέβαια και ποινικοποιηθεί και ολόκληρο το set αυτών των εργαλείων βάσει της αρχής «για να κλείνεις τις κουρτίνες σου το βράδυ, κάτι κρύβεις εσύ!»… Τότε πραγματικά θα τους έχουμε «φάει λάχανο» τους κινέζους σε ελευθερία της γνώμης και ελεύθερη διακίνηση ιδεών! 😛

Comments are closed.