Δώστε πίσω την πόλη μας – the sequel

Πρίν περίπου ενάμιση χρόνο, ο Παναγιώτης Βρυώνης ξεκίνησε μια προσπάθεια καταγραφής με το φωτογραφικό φακό, των ακραίων συμπεριφορών οδηγών που πάρκαραν όπου ήθελαν, χωρίς να προσέχουν διαβάσεις πεζών, αναπήρων, πεζοδρόμια, ράμπες κτλ.
Στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση του κόσμου σ’ ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όλοι κάθε μέρα.
Έφτιαξε γι αυτό το σκοπό ένα γκρουπ στο flickr , το “Δώστε πίσω την πόλη μας” όπου από τότε τα 57 μέλη του γκρουπ ανεβάζουν τις φωτογραφικές τους καταγραφές.

Παρά τις όποιες υπενθυμίσεις, το γκρουπ ατόνισε στην πορεία του χρόνου, κυρίως λόγω του ότι δεν βρήκε το δρόμο τους προς ένα μεγαλύτερο κοινό.
Πρόσφατα ο Πάρις Αποστολόπουλος, μ’ ένα οργισμένο ποστ, ανακίνησε το σχετικό ενδιαφέρον και μ΄έβαλε σε σκέψεις.

Επειδή στον 1,5 χρόνο που παρήλθε από τη δημιουργία του γκρουπ, πολλά έχουν αλλάξει στο ιντερνετ, αλλά κυρίως παρατηρείται το φαινόμενο μιας ανευ προηγούμενου συγκέντρωσης χρηστών στο facebook,
σκέφτηκα ότι για να τύχει μεγαλύτερης προσοχής το γκρουπ πρέπει να μεταναστεύσει στο facebook, κι έτσι βάλθηκα να σκαρώσω ένα ανάλογο γκρουπ, παρότι θεωρώ ότι η δημιουργία των γκρουπ για ψίλου πήδημα (π.χ. έχω ένα μπλογκ πάρε κι ένα σχετικό γκρουπ) έχει αδυνατίσει τη λειτουργία τους.

Πιστεύω ότι ανεβάζοντας τις φωτογραφίες (και) στο facebook μπορεί αφενός να κρατήσει την προσπάθεια ζωντανή, αφετέρου να την πολλαπλασιάσει καθώς η δραστηριότητα του ανεβάσματος μιας φωτογραφίας ‘αναμεταδίδεται’ στο δίκτυο των φίλων του κάθε μέλους του γκρουπ που δεν είναι κάθε φορά το ίδιο.

Σαν promo έφτιαξα κι ένα μικρό βιντεάκι στο animoto με μερικές από τις φωτογραφίες που είχα ανεβάσει στο flickr.

Σπάνια ζητάω κάτι από τους αναγνώστες αυτού του μπλογκ. Αυτή θα είναι μια τέτοια φορά: γίνετε μέλη στο γκρουπ και κυρίως ενεργοποιηθείτε: αλλάξτε πρώτα απ’ όλα τη δική σας συνείδηση και συμπεριφορά και μετά επηρεάστε και τους άλλους. Γιατί η ζωή στις πόλεις μας έχει γίνει αφόρητη κι όπου καταφέρουμε να την βελτιώσουμε, κέρδος είναι.

1 thought on “Δώστε πίσω την πόλη μας – the sequel

  1. Pingback: λ:ηρ » Blog Archive » Ασπιρίνες στον αέρα

Comments are closed.