Metamarks 0.7

Το είχα παρατήσει καιρό τώρα παρότι με την έκδοση 0.6, που ήταν πειραματική, προσπάθησα να το κάνω πιο customizable από τους χρήστες.

Εν τω μεταξύ όμως είχα διάφορα παράπονα ότι όταν το εγκαθιστούσαν οι χρήστες δεν δούλευε άμεσα αλλά ήθελε αλλαγές στο template για να δουλέψει. Και βέβαια είχαν δίκηο που παραπονιόντουσαν. Ο λόγος αυτής της δυσκολίας ήταν για να μην εμφανίζονται τα marks μέσα στο feed, αλλά ήταν βλακεία μου αφενός γιατί δεν ήταν σημαντικό για τους περισσότερους χρήστες κι αφετέρου γιατί υπήρχε πιο ανώδυνη λύση, αυτή που βρήκα κι εφάρμοσα στην 0.7.

Η 0.7 λοιπόν δεν απαιτεί αλλαγές στο template και παίζει άμεσα. (Προσοχή: όσοι έχετε εγκαταστήσει προηγούμενες εκδόσεις και αλλάξατε το template, αφαιρέστε αυτές τις αλλαγές για να μην τα βλέπετε διπλά)
Από άποψη νέων marks έχω ενσωματώσει το foracamp (οι παρατηρητικοί θα το έχουν προσέξει ήδη στο metablogging).
Έχω αλλάζει τον τρόπο που μπορούν οι πιο advanced χρήστες να προσθέτουν νέα marks. Δεν υπάρχει πια εξωτερικό αρχείο. Υπάρχει ένα array μέσα στο metamarks.php όπως στην εικόνα:
marksdata
Προσθέστε απλά άλλο ένα array element όπως στην εικόνα. Εννοείται πως πρέπει να προστεθύν και τα αντίστοιχα δυο εικονίδια στον κατάλογο images. Προσοχή στο όνομα των εικονιδίων να  είναι  όπως και το όνομα της υπηρεσίας μέσα στο κάθε array element, δηλαδή για το digg, digg.png και digg_grey.png (είναι case sensitive).

Ως προς την συμβατότητα, το έχω ελέγξει μόνο με την έκδοση 2.7 του  wordpress.

Για την επόμενη έκδοση έχω στόχο να δω το θέμα της αυτόματης ενημέρωσης κι αν μπορέσω να λύσω το θέμα των στατιστικών (πόσες φορές πατήθηκαν, πόσα κουμπιά σε πόσα ποστ).

Μπορείτε να κατεβάσετε την έκδοση 0.7 από δω:
metamarks_07

Ως συνήθως, περιμένω παρατηρήσεις προβλήματα και σχόλια.

19 thoughts on “Metamarks 0.7

 1. spyros

  Δεν υπάρχει το digg_grey.png στον φάκελο images και δημιουργείται ένα περίεργο flicker όταν κάποιος κάνει mouseover στο digg.

  Cheers

 2. nikan

  Μπράβο ρε Σπύρο. Χρειάζομαι καλούς debuggers 🙂 Το διόρθωσα.

 3. spyros

  Nick, one more thing. Όταν απενεργοποιήσω το “Show download message:” στα Settings, δεν μου αφαιρεί εντελώς το μύνημα από κάτω.

  Cheers

 4. nikan

  Σπύρο αυτό δεν μπορώ να το αναπαράγω. Δες εδώ κάτω από τα ποστ. Το έχω αφαιρέσει και δεν φαίνεται καθόλου. Μήπως είναι κάποιο caching σε σένα;

 5. Pingback: Metamarks 0.7 for Wordpress 2.7 | Web Design Blog x2interactive. Ένα blog για το Internet και το Web Design

 6. Apostolos Tsompanopoulos

  Νίκο, είδα τώρα ότι το μενού ρυθμίσεων είναι ενεργό ακόμη και για έναν contributor και οι αλλαγές που κάνει ισχύουν για όλα τα άρθρα και όχι μόνο για τα δικά του (αν υποθέσουμε ότι ήθελε κάτι τέτοιο).
  [wordpress 2.7]

 7. Apostolos Tsompanopoulos

  το βρήκα… άλλαξα το 1 σε 6 στο 4ο όρισμα της εντολής add_submenu_page()
  [σύμφωνα με τη σελίδα http://codex.wordpress.org/User_Levels ]

  τώρα πρέπει να βρω τι πρέπει να αλλάξω σε άλλα 2 plugins που έχουν παρόμοιο (χειρότερο δηλαδή από πλευράς administration) πρόβλημα! 🙂

 8. nikan

  Σωστός! Κατά σύμπτωση το έψαχνα χτες το βράδυ και μ' έβγαλες από τον κόπο.

 9. Apostolos Tsompanopoulos

  Τα καλά του ανοιχτού κώδικα! 🙂

  Το ωραίο είναι ότι και το ένα από τα άλλα δύο plugins που είχαν πρόβλημα, το αντιμετώπισα ακριβώς με τον ίδιο τρόπο… “μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια”! Το τελευταίο το απενεργοποίησα προσωρινά μέχρι να βρω τη λύση.

 10. nikan

  Σωστός! Κατά σύμπτωση το έψαχνα χτες το βράδυ και μ' έβγαλες από τον κόπο.

 11. Apostolos Tsompanopoulos

  Τα καλά του ανοιχτού κώδικα! 🙂

  Το ωραίο είναι ότι και το ένα από τα άλλα δύο plugins που είχαν πρόβλημα, το αντιμετώπισα ακριβώς με τον ίδιο τρόπο… “μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια”! Το τελευταίο το απενεργοποίησα προσωρινά μέχρι να βρω τη λύση.

 12. kostas

  Συγχαρητήρια για αυτό το χρήσιμο plugin. Εμένα παρόλαυτα ενώ μου λέει installed successfully μετά όταν πάω να το κάνω activate παίρνω το εξής μήνυμα: The plugin does not have a valid header. Όταν μετά παω στο plugin manager δεν μου εμφανίζεται καθόλου. Καμιά λύση?? 🙁

 13. kostas

  Χρησιμοποιώ το wordpress 2.8.6 και προσπαθώ να εγκαταστήσω την έκδοση metamarks 0.7
  Δοκίμασα και την 0.6
  Κάπου διάβαζα ότι για να λυθεί το πρόβλημα: The plugin does not have a valid header, ίσως πρέπει να αλλάξεις στο .txt file του plugin την έκδοση του wordpress, αλλά από ότι βλέπω δεν υπάρχει .txt file για το metamarks

 14. Pingback: Ελληνικά (greek) social bookmarking buttons | netclick.gr

Comments are closed.